Fibromyalgie massage

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren.

Het is vooral bekend als reuma in de weke delen en het komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, voornamelijk bij vrouwen tussen de 20 en 60 jaar.

Tot nu toe is het nog steeds een onverklaarbaar chronisch pijnsyndroom, gekenmerkt door een veranderende pijnverwerking; gevoelsprikkels worden vertaald naar pijnprikkels en die kunnen versterkt doorgegeven worden door overgevoeligheid.

Zo ontstaat lichte tot extreme pijn in spieren, pezen en gewrichtsaanhechtingen en spierstijfheid in het hele lichaam, hoofdpijn, slecht slapen, zodoende niet kunnen herstellen, daardoor chronische vermoeidheid en wisselende stemming. Kortom, een viceuze cirkel.

Het meest typerende bij fibromyalgie zijn de pijnpunten of tenderpoints, waarbij 11 van de 19 punten pijnlijk moeten zijn. De tenderpoints zijn gelokaliseerd op de nek, schouders, lendenstreek, heupen, voeten, knieën, borst, aangezicht, enkels en armen. En sinds kort is er de 19e net boven de navel.

Heb je genoeg van je pijn, stijfheid, rugklachten etc. ?

Maak nu direct, online een afspraak bij Sportmassage HRO in Apeldoorn.

Wat zijn de positieve effecten van een fibromyalgie massage?

De meeste pijn is vaak in de nacht, waardoor men zeer slecht slaapt en zodoende komt men niet tot rust en is er geen lichamelijk herstel. Dus is het belangrijk deze viceuze cirkel te doorbreken. Meerdere fibromyalgie massages in een bepaalde tijdsperiode kan veel verlichting geven door pijnklachten te verminderen en de slaap te bevorderen, waarbij het doel is:

 

  • lichaam en geest tot rust te brengen
  • stress en pijn in het lichaam te verminderen
  • verbetering van de gewrichtbeweeglijkheid
  • verlichting van spierkrampen
  • meer zuurstof in de spieren te krijgen, waardoor minder verzuring optreed
  • de slaap bevorderen
  • vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – endorfine

Heb je genoeg van je pijn, stijfheid, rugklachten etc. ?

Maak nu direct, online een afspraak bij Sportmassage HRO in Apeldoorn.